РЕЗЕРВИРАЙ

Водата на Богородица лекува псориазис във Велинград

Минералната вода в Семеен хотел „Деви“ във Велинград е от извор „Власа“, един от 24-те, които има в града. Това е един от най-старите сондажи, температурата на водата е 85 градуса. Този извор се приема от местните за водата на Богородица, защото е точно под параклиса „Св. Власий“, който е съществувал преди години и сега е възстановен. Даже баба Ванга е казвала, че това е водата на Богородица.

Тази минерална вода съдържа метасилиций, калций, натрий, калий, хидрокарбонати, сулфати, сероводороди и флуор. Водата се прилага външно чрез престой в басейна при остеопороза, артрози, шипове, при гинекологични, кожни заболявания, псориазис и болести на периферната нервна система. Лекуват се успешно и състояния след инсулт. Водата може и да се пие, има добър ефект при лечението на подагра, но само след предписанието на лекар. Водата от извора на Богородица съдържа много селен и затова има регенериращ, възстановяващ, подмладяващ ефект върху тялото.

Семеен хотел „Деви“ предлага специална програма за почивка на пенсионери в група, а за хората с ТЕЛК с над 90% инвалидност с право на придружител престоят е напълно безплатен. Хотелът е регистриран по Наредба №30 към Регионалната здравна инспекция, затова се издават фактури за субсидията от 195 лв., която се полага на всеки човек с решение на ТЕЛК с над 90% инвалидност. Те имат право веднъж в годината, както и техните придружители, на 195 лв. за посещение на такива лечебни процедури. Така след като е проведена услугата, се издава фактура на човека и той с нея си получава парите от социалната служба по местоживеене.

За останалите възрастни хора се предлага 7-дневна програма с цена 30 лв. на ден пълен пансион – осигурени нощувка, 3 хранения дневно, безплатни екскурзии в планината. Допълнителни лечебни процедури хората могат да получат в Медицински център „Асклепий“, който се помещава в бившата курортна поликлиника на Велинград. С Направление №3 от личния лекар всеки осигурен има право на 20 процедури, поети по НЗОК. В медицинския център има отделение за физиотерапия, лекарите са много добри, разполагат с всякаква апаратура. С едно идване може да се съчетае лечение с минералната вода, с която разполага хотелът, и физиотерапия с направление.

Източник: Blitz.bg

By | 2020-02-18T18:51:24+02:00 юни 15th, 2015|News|